Woda zachowała dość długo czystość ze względu na chłodny maj i duży przepływ wody w okresie powodziowym. Ale teraz już się to zmienia. Przepływ ostatnio był mniejszy, temperatury wyższe i glony już się pokazały w wielu miejscach.
CO jest powodem drożyzny?? brak konkurencji jak mawia JKM należy zlikwidować wszelkie koncesje, pozwolenia i inne bzdurne przepisy. Mamy kilku restauratorów dogadujących się całą zimę co do cen i tyle. A jaki problem aby ich było 4 razy tyle i ceny spadły przynajmniej dwukrotnie a tak każdy z was musi nad jezioro z własnym prowiantem zapylać. Ktoś kto raz tu był po takim numerze już tu nie wróci ale co to obchodzi Nyskich RESTAURATORÓW tak jak rząd nie ważne co po nas bylebyśmy się napaśli.
Ciekawą sprawą jest fakt, że otwarto pseudo Lewiatan w miejscu dawnego Rancza Ludzie już nie muszą jeździc do miasta w poszukiwaniu tańszego i bardziej pożywnego jedzenia. W sumie nie wiem jakie tam są ceny ale podejrzewam, że nie jest źle. To też zawsze jakaś konkurencja dla tych którzy mają te ,,restaurację,, na górze Zwłaszcza gdy ktoś oszczędza pieniążki.
Zgadzam się z C902. W Majorce rybka jak najbardziej smakuje.
Co do parkingu, to się trochę denerwuję, bo żeby dostać sie na osiedle trzeba przez niego przejechać, a czasami po prostu nie ma jak bo stanie taki baran i będzie stał.
Ostatnio chciałyśmy wejść do Lewiatana od strony parkingu to siedząca tam pani kazała nam płacić. Kiedy jej powiedziałam, że my chcemy tylko do sklepu, odpowiedziała "Ale wchodzą panie na teren Osrodka". Niedługo trzeba będzie płacić za ilość zużytego powietrza.
_________________ Mam Bowiem Nieco Zwichrowaną Umysłowość...
I Strasznie Mi Z Tego Powodu Wszystko Jedno
hmmm... niby parking przerobili, a dalej jest za mały a co do cen to szkoda gadać, jedzenie zawsze można wziąć do plecaka, żeby bronić się przed tamtejszymi cenami, ale za wstęp płacić jak woda jest zielona jak farba ? Pani powie, że to nie szkodliwe i ble ble ble, ale wychodzi się z tej wody jak kosmita, gdzieś w uszach pełno glonów... Nie czaje dlaczego jak idę nad jezioro i woda jest czysta to płace powiedzmy 3 zł, a jak idę za miesiąc i woda jest taka, że nie da się do niej wejść to też płacę 3zł, w sklepie jeśli kupuje jakiś niekompletny lub tak uszkodzony towar, że nie mogę korzystać z jego wszystkich funkcji to płacę mniej, niż za towar w pełni sprawny
_________________ Witam w kraju gdzie średnia krajowa to pięć tysięcy... tylko jaka szkoda, że w pięć miesięcy...
Troszkę nie na temat wyskoczę z pytaniem... no ale lepszego miejsca nie widzę, a to też konkretny powód do narzekania Jak tam woda w okolicy plaży? Szpinakowa czy jeszcze można popływać bez późniejszego opłukiwania.
Forum jest niezależnym (wciąż w to wierzę) i znaczącym wyrazicielem opinii publicznej naszego miasta, więc się nie dziwię, że również Redakcja NN liczy się z jego zdaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum