Pomógł: 1 raz Wiek: 39 Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 174 Skąd: Nysa
Wysłany: 2010-07-28, 20:35
N23 napisał/a:
Kangoo napisał/a:
Ty to musisz być bardzo młody/a n23, że rządów AWS i czterech wielkich reform nie pamiętasz, nie mówiąc już o tym jak AWS skończył.
Pamietam i nie nazywam to wielkimi reformami, i nie to było bezpośrednią przyczyną ich przegranej.
A ja w przeciwieństwie do 10 milionów Czechów uważam, że mają oni dostęp do morza!!! I to ja mam rację....
N23 napisał/a:
Więc może tak inaczej, może szukajmy kasy ale nie w kieszeni podatników. Czy masz coś przeciwko temu?
Pokaż mi kasę, która nie jest w kieszeni podatników, bądź z tych kieszeni nie pochodzi. Może jakaś mityczna kura znosząca.....
A poza tym:
http://www.gazetaprawna.p...podejsciem.html
Czy to nie jest szukanie oszczędności we własniej kieszeni i nie zaspokaja Twojego poczucia sprawiedliwości tzw "społeczniej". I czy w końcu nie burzy to Twojej misternej teorii o szukaniu oszczędności przede wszystkim w podwyższaniu podatków? To może jeszcze to:
http://www.gazetaprawna.p..._planowano.html
Wystarczy? Proponuję tą czczą demagogię umieścić w oświeceniowych felietonach lokalnych gazet.
A teraz czekam na nyskie rady: miasta, powiatu i czego tam jeszcze... dajcie przykład PO od czego zacząć oszczędzać: nie sięgać do kieszeni podatników - zacząć od swoich. Powodzenia.
_________________ "Dobrze wiedzieć, że gdzieś tam jest Koleś wyluzowany za nas wszystkich, grzeszników".....
Program rządzenia państwem Korwina-Mikke muszę się z tobą zgodzić jest bardzo dobry,lecz te głupoty co on wygaduje o stworzeniu planu inwazji na Litwę to chyba są wyjęte z palca,następną kompromitacja tegoż kandydata na prezydenta była wypowiedź że 250tys osób które na niego głosowały wystarczą na zbrojne przejęcie władzy w państwie.Nie chcę nic mówić ale ten człowiek chyba ma "swój świat".
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Gru 2008 Posty: 2502 Skąd: z Warszawy
Wysłany: 2010-07-28, 23:13
pawel. napisał/a:
Program rządzenia państwem Korwina-Mikke muszę się z tobą zgodzić jest bardzo dobry
O czym Ty piszesz?? Toż Jego Królewska Mość chce monarchii, czyli - w gruncie rzeczy - dyktatury jednostki! To jest dobry plan rządzenia państwem?? Uchowaj Boże! Ludzie, poczytajcie sobie uważnie, co JKM wypisuje w (na) swoim blogu, co wygaduje w wywiadach i dopiero wtedy wypowiadajcie się na jego temat. Nie ma bardziej okrutnego programu niż społeczny darwinizm tego pana!
Pokaż mi kasę, która nie jest w kieszeni podatników, bądź z tych kieszeni nie pochodzi. Może jakaś mityczna kura znosząca.....
A poza tym:
http://www.gazetaprawna.p...podejsciem.html
Czy to nie jest szukanie oszczędności we własniej kieszeni i nie zaspokaja Twojego poczucia sprawiedliwości tzw "społeczniej". I czy w końcu nie burzy to Twojej misternej teorii o szukaniu oszczędności przede wszystkim w podwyższaniu podatków? To może jeszcze to:
http://www.gazetaprawna.p..._planowano.html
Wystarczy? Proponuję tą czczą demagogię umieścić w oświeceniowych felietonach lokalnych gazet.
Pytanie czy znalazły bo nic o tym nie wiem, ( to tylko proPOzycje) więc nie wyjeżdżaj z czczą demagogią. Oczywiście kasa pochodzi od podatników, tylko dlaczego mam się godzić na spsób sprawowania władzy polegający tylko na podnoszeniu podatków. Im bardziej nieudolne rządy tym wyższe podatki tak niestety jest. Obecny zaczyna zbaczać z liberalnej drogi i tylko o to mi chodzi. Jednak jest gwiazdka na niebie, Schtyna, wczoraj wylał na ich główki kubeł zimnej wody.
Program rządzenia państwem Korwina-Mikke muszę się z tobą zgodzić jest bardzo dobry
O czym Ty piszesz?? Toż Jego Królewska Mość chce monarchii, czyli - w gruncie rzeczy - dyktatury jednostki! To jest dobry plan rządzenia państwem?? Uchowaj Boże! Ludzie, poczytajcie sobie uważnie, co JKM wypisuje w (na) swoim blogu, co wygaduje w wywiadach i dopiero wtedy wypowiadajcie się na jego temat. Nie ma bardziej okrutnego programu niż społeczny darwinizm tego pana!
Wydawało mi sie że jest on za całkowicie liberalnym państwem, jeśli sie mylę to wybaczcie ale nie czytam jego postów na blogu więc nie orientuje się na 100%.
Im bardziej nieudolne rządy tym wyższe podatki tak niestety jest.
Wychodzi na to, że najbardziej nieudolne rządy na świecie ma zdaje się Dania i Szwecja a najbardziej zdolne Meksyk, Botswana itd.
N23 napisał/a:
Obecny zaczyna zbaczać z liberalnej drogi i tylko o to mi chodzi.
No i jak można zbaczać z liberalnej drogi, na która nigdy się nie weszło i na którą wejść nie sposób? Bo zastanówmy się: któż by bronił tego biednego JKM czy innego pożal się Boże będącego u władzy "liberała" przed zgrają Guzikiewiczów z mutrami, taczkami i innymi gadżetami? Policja, której liberałowie musieliby zreformować emerytury? Armia z tym samym problemem? Otóż nikt. Żadna liberalna partia nigdy w Polsce nie dojdzie do władzy, a jeśli dojdzie - w tydzień zostanie zmieciona przez społeczeństwo (włączając w to jego tzw liberalną część która to część niestety nie zawsze wie z czym się ten liberalizm spożywa).
Aha, tym podnoszeniem podatków to bym się tak nie podniecał - to raczej straszak, którego PO używa by potem ich nie podnosząc stworzyć atmosferę ich obniżania No i nawet gdyby było tak paskudnie źle (a raczej nie jest) to taka pozoracja oszczędzania jest wskazana. Zawsze lepiej się wygląda, gdy zbiera się na bułkę a nie na piwo. Dobra, dosyć tej polityki. Pozdrowienia N23.
_________________ "Dobrze wiedzieć, że gdzieś tam jest Koleś wyluzowany za nas wszystkich, grzeszników".....
Nie wiem co zrobi PO, ale wydaje mi się żeby lepiej nic nie robili bo tylko pogorszą sytuację, bo ze swoimi planami lepiej nie będzie nam się żyło! A naprawić to co zepsują w ciągu swojej kadencji to przez następne 20 lat się nie uda!Wystarczyło niewiele czasu od wygranych wyborów, do których startując obiecywali po pierwsze: naprawiać,budować wały, zbiorniki retencyjne a tu co dwa dni deszczu i znów powódź - mogłaby być większa, ale na szczęście (ironia) w wielu miejscach leżały jeszcze worki z majowo-czerwcowych powodzi. po drugie: że pieniądze dla powodzian przesunięte między resortami nie spowodują zachwiania budżetu - to po co teraz walczą o podwyżkę Vat-u? po trzecie: bezpieczeństwo państwa-wiadomym powszechnie jest, że największe cięcia w ciągu dwóch ubiegłych lat były właśnie w resorcie MON-u, a tu jeszcze chcą zmniejszyć ustawowy odsetek PKB przekazywany na ten cel-mam propozycję : zlikwidujmy stołówki, koszary, sprzedajmy majątek wojskowy - będą pieniądze, a kto nas obroni? no jak to, nie wiecie?? wystarczy sięgnąć do historii - stwórzmy partyzantkę, podziemie - nauczmy Polaków patriotyzmu to życie oddadzą za kraj za darmo i to jeszcze własnym ciałem będą go bronić, no może jeszcze jakieś butelki z benzyną się przydadzą!! Przykładów można by tu mnożyć w nieskończoność!!
Im bardziej nieudolne rządy tym wyższe podatki tak niestety jest.
Wychodzi na to, że najbardziej nieudolne rządy na świecie ma zdaje się Dania i Szwecja a najbardziej zdolne Meksyk, Botswana itd.
Kangoo nie osłabiaj mnie, w Danii i Szwecji świadczenia socjalne, emerytalne etc masz na poziomie który Polska nie uzyska przez najbliższe 100 lat .... Podatki owszem są najwyższe w europie ale za to społeczeństwo ma z tego określoną korzyść. A my w "Polsce" mamy służbę zdrowia na poziomie ...... generalnie wole umrzeć w domu podczas snu (taka mam nadzieje ;p) niż w szpitalu chociażby Nyskim .... jak stracisz prace to za bezrobotne hmm na pewno zaszalejesz !!!! ........ a z emerytury którą dostaniesz raz w roku pojedziesz do .... dupy na raki ....... I po podwyższeniu podatków nic się nie zmieni ... Będziemy w elitarnej grupie państw z najwyższymi podatkami, tyle że te podatki trafią do radnych, senatorów i innego h....twa zwanego "politykami", a społeczeństwo będzie klepać biedę.
Tak na marginesie to czy te artykuły nie są trochę już za stare ??
Kod:
05.02.2009 09:56
Cięcia w resortach - czy nas dotkną?
Rząd znalazł miliardowe oszczędności
Zbigniew Lentowicz , ika , kif , pap 03-02-2009, ostatnia aktualizacja 03-02-2009 23:29
Bo to że rząd znalazł w 2009 roku oszczędności nie znaczy że to wystarczyło bo obstawiam że na chwile obecną raczej sporo im brakuje
to w poniedziałek powinniśmy wiedzieć co z tymi naszymi podatkami (o ile chodzi o ten piątek )
Kod:
w piątek minister finansów Jacek Rostowski ma przedstawić radzie ministrów szczegóły wieloletniego planu finansowego. To tam może się znaleźć informacja o ujawnionym przez ministra Michała Boniego planie podniesienia podstawowej stawki podaktu VAT z obecnych 22 procent do 25 procent.
edit 3: Na takie kroki POzoranci sie nie zdecydują chociaż mądrzejsi od nich wskazują im drogę ;p
Mleczko się wylało, pdnoszą stawkę vat o 1% bo nie chcą reformować finansów państwa. Kosztem uytrzymania władzy jest istnienie KRUS, na kt€ry wszyscy płacimy, a PSL go broni licząc na profity wyborcze. Nie tutaj nie będzie dobrze, bez względu na ustój zawsze tworzyliśmy dziadostwo.
Nie wiem co zrobi PO, ale wydaje mi się żeby lepiej nic nie robili bo tylko pogorszą sytuację, bo ze swoimi planami lepiej nie będzie nam się żyło! A naprawić to co zepsują w ciągu swojej kadencji to przez następne 20 lat się nie uda!Wystarczyło niewiele czasu od wygranych wyborów, do których startując obiecywali po pierwsze: naprawiać,budować wały, zbiorniki retencyjne a tu co dwa dni deszczu i znów powódź - mogłaby być większa, ale na szczęście (ironia) w wielu miejscach leżały jeszcze worki z majowo-czerwcowych powodzi. po drugie: że pieniądze dla powodzian przesunięte między resortami nie spowodują zachwiania budżetu - to po co teraz walczą o podwyżkę Vat-u? po trzecie: bezpieczeństwo państwa-wiadomym powszechnie jest, że największe cięcia w ciągu dwóch ubiegłych lat były właśnie w resorcie MON-u, a tu jeszcze chcą zmniejszyć ustawowy odsetek PKB przekazywany na ten cel-mam propozycję : zlikwidujmy stołówki, koszary, sprzedajmy majątek wojskowy - będą pieniądze, a kto nas obroni? no jak to, nie wiecie?? wystarczy sięgnąć do historii - stwórzmy partyzantkę, podziemie - nauczmy Polaków patriotyzmu to życie oddadzą za kraj za darmo i to jeszcze własnym ciałem będą go bronić, no może jeszcze jakieś butelki z benzyną się przydadzą!! Przykładów można by tu mnożyć w nieskończoność!!
Strasznie mnie rozśmieszył twój post i za to ci dziękuję bo ubawiłem się bardzo.
Przypominam ci że w przypadku Wrocławia to worki z pisakiem zostały tam celowo zostawione aż do czasu kiedy zostanie zbudowany prawdziwy wał, po za tym w sytuacji następnej fali powodziowej to mogą one jedynie pomóc.Następne co mnie rozśmieszyło to twój stosunek do wojska, bardzo się ciesze że ograniczyli wydatki na MON, widzę że jesteś dziewczyną i nie orientujesz się co w naszej kochanej polskiej armii słychać .Z tym sprzętem co mamy to w jeden dzień by nas każde zachodnie mocarstwo pokonało ,a na nowy nas po-prostu nie stać nawet jak by wydatki na MON były kilkakrotnie większe,według mnie powinniśmy tylko zachować GROM bo jest to jedyny dobry odział i kompanie honorową ,a resztę to w pizdu pogonić.
Jak chcesz to ja cie mogę ochronić, jak się tak boisz.
[ Dodano: 2010-07-31, 15:30 ]
A po co wogóle jest to debatowanie,dla mnie jest wszystko jasne że nie mamy co się łudzić o jakieś reformy w najbliższym czasie.
Mogę już wam przepowiedzieć przyszłość jak może wyglądać polityka PO jeśli wygrają wybory za 500 dni ,PO wejdzie w koalicje z SLD który cały czas rośnie w sile,i pogonią tych rolników (REFORMA KRUS u) ,i przeprowadzą szereg innych reform.
INFO: Liderzy Platformy Obywatelskiej zdecydowali na posiedzeniu zarządu partii, że tuż przed wyborami samorządowymi nie będą przeprowadzać radykalnej reformy finansów publicznych - ujawnia "Gazeta Prawna".
– Tuż przed wyborami nie możemy sobie pozwolić na roztrwonienie poparcia. Musimy przetrwać przyszły rok, później będzie czas na reformy – tłumaczy jeden z członków PO, który uczestniczył w posiedzeniu zarządu.
Ekonomiści ostrzegają, że taka polityka może skończyć się katastrofą podobną do tej w Grecji.
Tak myślałem że nie będzie REFORM, za rok powiedzą dokładnie to samo że 500dni to za mało i poproszą naród o zagłosowanie na nich aby mieli kolejne 4 lata na reformy, a naród zagłosuje jak zwykle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum